مرجع اصلی آمادگی بخش شنیداری آزمونهای تولیمو و MSRT
بانک نمونه سوالات شنیداری تولیمو و MSRT اصلی: مکالمههای کوتاه (Short Conversations) شامل 600 سوال
60 درصد نمره بخش شنیداری تولیمو و 50 درصد نمره بخش شنیداری آزمون MSRT مربوط میشه به مکالمههای کوتاه. توی این قسمت از بخش شنیداری شما به یک سری مکالمههای کوتاه (30 سوال توی تولیمو و 15 سوال توی MSRT) گوش میدید و برای هر مکالمه به یک سوال پاسخ میدید. نکتهای رو که باید به بر و بچههای آزمون دکتری یادآوری کنم اینه که حتی اگر انگلیسی شما در حدود متوسط هم باشه (که به احتمال زیاد هست!) میتونین حداقل به 70 درصد این سوالات درست جواب بدید به شرطی که:
(1) با نوع سوالات و موضوعات اختصاصی اونها آشنا باشین چون هم نوع و هم موضوع مورد سوال توی همه آزمونها تکرار میشه!
(2) مواردی رو که کلا این تیپ سوالات میسنجند بشناسین مثلا بدونین جواب کدوم سوالات رو باید از شیوه بیان گوینده فهمید.
(3) با تمرین کافی، اصطلاحات متداول و ترفندهای سوالات مربوط به مکالمههای کوتاه رو یاد گرفته باشید.
ما با استفاده از سوالات اصلی آزمونهای گذشته یک بانک نمونه سوالات شنیداری تولیمو و MSRT تهیه کردیم که جلد اول اون اختصاص داره به مکالمههای کوتاه. این بسته نرم افزاری آموزشی برای کسانی هست که نتیجه آزمون واقعا براشون اهمیت داره.
این تمرین Listening تولیمو 28 تا سوال داره و روی کاربرد اصطلاحات (Idioms) تو بخش شنیداری کار میکنه. سوالات 1 تا 20 مربوط به مکالمههای کوتاه هستن. برای این سوالها یه مکالمه کوتاه برای شما پخش میشه با دقت گوش کنین، چند ثانیه بیشتر نیست. به خصوص به چیزایی که نفر دوم میگه گوش کنین. سوال رو نمیبینید و فقط میشنوید. ازتون میپرسه منظور طرف دوم چیه. حواستون باشه گزینهای رو انتخاب نکنین فقط به خاطر اینکه یه چیزی شنیدین که صداش شبیه این گزینه هست. معمولا تو اینجور سوالات گزینههایی هم که عین کلمههای listening توشون استفاده شده غلط هستن. سوالهای 21 تا 28 مربوط به یک مکلمه طولانی هستن. وقتی گوش میکنین گزینههای سوالات مربوط به 21 تا 28 رو که تو همون صفحه نوشته شدن بخونید. سعی کنین حدس بزنین سوال هر گزینه چی بوده. تو آزمون تولیمو نمیتونین یادداشت بردارین.
توی این تمرین 28 تا سوال هست که تمرکز اونها روی فهمیدن منظور گویندههاست (Implied Meanings). سوالات 1 تا 20 مربوط به مکالمههای کوتاه هستن. برای این سوالها یه مکالمه کوتاه برای شما پخش میشه با دقت گوش کنین، چند ثانیه بیشتر نیست. به خصوص به چیزایی که نفر دوم میگه گوش کنین. سوال رو نمیبینید و فقط میشنوید. ازتون میپرسه منظور طرف دوم چیه. حواستون باشه گزینهای رو انتخاب نکنین فقط به خاطر اینکه یه چیزی شنیدین که صداش شبیه این گزینه هست. معمولا تو اینجور سوالات گزینههایی هم که عین کلمههای listening توشون استفاده شده غلط هستن. سوالهای 21 تا 28 مربوط به یک مکلمه طولانی هستن. وقتی گوش میکنین گزینههای سوالات مربوط به 21 تا 28 رو که تو همون صفحه نوشته شدن بخونید. سعی کنین حدس بزنین سوال هر گزینه چی بوده. تو آزمون تولیمو نمیتونین یادداشت بردارین.
این تمرین یک سخنرانی کوتاه داره و 8 تا سوال. سخنرانی مربوط میشه به نجوم و فیزیک (تلسکوپ) و سوالها در مورد جزئیاتی هستن که توی listening میشنوید. وقتی دارین به سخنرانی گوش میکنین دقت کنین به گزینه سوالات 1 تا 8 که تو همون اسلاید گذاشته شدن. سعی کنید حدس بزنین سوال مربوط به هر کدوم از اون گزینهها چیه. همینطور که گزینهها رو میبینین متوجه میشین که هر کدوم از سوالها مربوط به کدوم قسمت سخنرانی هست. این کار برای بار اول یه کمی سخته ولی با تمرین ممکن میشه. اگه لازم بود، هر چند بار که لازمه صفحه رو refresh کنین (رو کیبور کلید F5 رو بزنین) و چندین بار سخنرانی رو گوش کنین. اگه بتونین سوالاتی رو که حدس زدین یادداشت کنین تو دفترتون خیلی خوبه. این سخنرانیها یکی دو دقیقه طول میکشن و بعضی وقتا کلمههای مشکل هم توشون هست. حواستون باشه رو یه کلمهای که نمیدونین گیر نکنین و همه سخنرانی رو از دست بدین. میتونین بعدا دوباره گوش کنین و کلمههای مهمی رو که تو سخنرانی پیدا میکنین یادداشت کنین تو دفترتون.
این تمرین 10 تا سوال داره و تمرکزش روی درک منظور گوینده از روی نحوه بیانش هست (Emphasis, Stress and Tone). یادتون باشه که نحوه بیان حرفا و فهمیدن منظور مردم از راه نحوه بیانشون یه چیزیه که تو خیلی از فرهنگها مشترکه. شما خیلی راحت میتونین بفهمین فرد ناراحت شده، تعجب کرده، عصبانیه و… از روی لحن حرفاش. مشکل فقط کلمههایی که توی گزینهها استفاده میکنن که نشون دهنده احساساته و شما ممکنه با این کلمهها آشنایی کافی نداشته باشین. این قضیه با تمرین کافی حل میشه. برای این تمرین با دقت زیاد به لحن گوینده دوم گوش کنین. سوال در مورد فرد دومه. بهترین جوابی رو که فکر میکنین درسته حدس بزنین و بعد از تموم کردن تمرین مرورش کنین و بررسی کنین چرا یه سوال رو اشتباه کردین. احساس گوینده رو متوجه نشدین یا کلمهای رو نمیدونستین.
این تمرین یه کمی مشکلتر از بقیه هست چون تمرکزش روی صداهای مشابه کلمههاست و 10 تا سوال داره. تنها راه خوبی که میتونین استفاده کنین که به این سوالها درست جواب بدین اینه که اولا دقت کنین گوینده دومی چی میگه. چیزی که گوینده اولی میگه یا اصلا تو گزینهها نیست یا اینکه فقط یکی دو تا از کلمههاش هست. دوما اینکه به معنی حرفایی که گفته میشه دقت کنین؛ جواب شما تو معنی این حرفهاست نه عین جملهها و کلمهها. بعد از تموم کردن تمرین خوبه چند باری مرورش کنین تا ببینین مشکل تو سوالاتی که اشتباه جواب دادین چی بوده. مثل بقیه قسمتهای تولیمو، تمرین بیشتر تو این زمینهها خیلی میتونه کمک کنه.
این تمرین مقایسهها (Comparisons) رو بررسی میکنه و 14 تا سوال داره. هدف اصلی این تمرین اینه که شما رو با اصطلاحات و ساختارهای مهم مربوط به مقایسهها تو listening تولیمو آشنا کنه. تو این جور سوالها معمولا 3 یا 4 تا چیز با هم مقایسه میشن و بعد از شما خواسته میشه گزینهای رو انتخاب کنین که دو موردی رو که باه مقایسه کرده تو خود مکالمه مستقیما با هم مقایسه نشدن. یه مثال ساده اینه که A بزرگتر از B ولی C حتی از A هم بزرگتره و اندازش تقریبا هم اندازه D هست (حالا پیدا کنید پرتقال فروش را!!). سوال میتونه این باشه که از شما بخواد رابطه A با D رو مشخص کنین. خب A کوچکتر از D هست. اگه دنبال گزینهای بگردین که بگه D از A بزرگتره اشتباه کردین چون طراح سوال معمولا کلمه «بزرگتر» رو که توی مکالمه استفاده شده فقط تو گزینههای اشتباه استفاده میکنه. تو گزینه غلط میاد برعکش رو میزاره: «کوچیکتر». مشکل تو اینجور سوالات اینه که شما باید تو یک مدت زمان کوتاه چند ثانیهای کل این ارتباط رو تحلیل کنین. یادتون باشه که تو آزمون تولیمو سرعت جواب دادن به سوالات listening رو نواری که داره متنها رو پخش میکنه مشخص میکنه.